Η μέθοδος και η επιστήμη πίσω από την πρόωρη εκσπερμάτωση

Για εκατομμύρια άνδρες σε ολόκληρο τον κόσμο, ένα από τα πιο ενοχλητικά ζητήματα που είχαν να αντιμετωπίσουν στην προσωπική τους ζωή είναι αυτό που είναι γνωστό ως πρόωρη εκσπερμάτωση. Εκτιμάται ότι το 30% των Αυστραλών ανδρών ασχολείται σήμερα με αυτό το ζήτημα. Ωστόσο, πιστεύεται εδώ και καιρό ότι αυτά τα ποσοστά είναι χαμηλά, επειδή δεν έχουν αναφερθεί από τους περισσότερους πάσχοντες.

Αυτοί οι παράγοντες περιλαμβάνουν τη ντροπή και την απροθυμία να αναζητήσουν βοήθεια για ένα τέτοιο προσωπικό πρόβλημα

Για όσους δεν είναι εξοικειωμένοι με το ζήτημα, όταν ο άνθρωπος εκσπερματίζεται λίγο μετά τη διείσδυση του συνεργάτη του με το πέος του, συνήθως σε λιγότερο από ένα λεπτό. Θα πρέπει να σημειωθεί, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει καθορισμένος χρόνος που η σεξουαλική πράξη υποτίθεται ότι θα διαρκέσει.

Αυτό που ορίζει την πράξη που κορυφώνεται πολύ νωρίς εξαρτάται από το τι αισθάνονται οι δύο εταίροι στη σχέση είναι ακατάλληλοι

Είναι επίσης έντονο να επισημάνουμε ότι οι πράξεις οργασμού και εκσπερμάτισης είναι εντελώς δύο διαφορετικά πράγματα. Όπως μερικές γυναίκες μπορούν να έχουν ευχάριστο σεξ και να μην είναι σε θέση να κάνουν οργασμό, ορισμένοι άνδρες είναι επίσης σε θέση να φτάσουν στον οργασμό χωρίς εκσπερμάτιση. Η πράξη εκσπερμάτωσης έχει 2 φάσεις, την εκπομπή (όταν αναμιγνύεται το σπέρμα) και την απέλαση (όταν το πέος σταματήσει στη βάση και προκαλεί την απελευθέρωση του σπερματικού υγρού από το σώμα). Ενώ αυτή η διαταραχή μπορεί να συμβεί σε οποιαδήποτε ηλικία, είναι πιο συχνή στους νεαρούς άνδρες. Οι νεότεροι άνδρες, οι οποίοι έχουν λιγότερη εμπειρία στην απόσυρση της δυνατότητας να “έρθουν”, θα αντιμετωπίζουν συχνά το θέμα της πρόωρης εκσπερμάτωσης από καιρό σε καιρό. Υπάρχουν δύο συγκεκριμένες κατηγορίες στην πρόωρη εκσπερμάτωση, σε όλη τη ζωή (όπου ο άνθρωπος έχει ασχοληθεί πάντα με αυτό) και απέκτησε (όπου συμβαίνει όταν δεν έχει προηγουμένως στο παρελθόν). Οι αιτίες της πρόωρης εκσπερμάτωσης είναι ευρείες και ποικίλες: το άγχος, το άγχος, η υψηλή αρτηριακή πίεση, το υπερβολικά ευαίσθητο πέος και οι ανεπιθύμητες ενέργειες από τη φαρμακευτική αγωγή είναι μόνο λίγες που αξίζουν να αναφερθούν.

Η στυτική δυσλειτουργία (ED) μπορεί επίσης να είναι αιτία πρόωρης εκσπερμάτωσης, καθώς το πέος μαλακώνει μετά την εκσπερμάτωση

Φυσικά τα αποτελέσματα σε αυτό μπορεί να είναι μια τεράστια ζημία στην αγάπη ενός ανθρώπου, αφήνοντας τον να αισθάνεται σαν να μην μπορεί να ευχαριστήσει τον σύντροφό του. Δεν υπάρχουν γενικά ιατρικές εξετάσεις για τη διάγνωση της πρόωρης εκσπερμάτωσης, καθώς είναι αρκετά προφανές όταν ένας άνδρας βρίσκεται σε κίνδυνο από την κατοχή του. Υπάρχουν πολλές θεραπείες, συμπεριλαμβανομένων των χαπιών και των συσκευών. Εάν ένας ιατρικός επαγγελματίας πιστεύει ότι η αιτία είναι ED, τότε η ΕΔ αντιμετωπίζεται πρώτα για να δει αν αυτή είναι η σύνδεση με την πρόωρη εκσπερμάτωση.

Μία από τις νεότερες συσκευές που κυκλοφορούν στην αγορά είναι γνωστή ως “Prolong”, και σκοπός της είναι να απευαισθητοποιήσει το πέος στη διέγερση, επιτρέποντας στον χρήστη να διαρκεί περισσότερο

Κατά τη διάρκεια των κλινικών δοκιμών της συσκευής, διαπιστώθηκε ότι το 61% των ανδρών που το δοκίμασαν πρόσθεσε σχεδόν 8 λεπτά στη σεξουαλική πράξη πριν από την εκσπερμάτιση. Το μικρό δονούμενο πλαστικό κύπελλο που χρησιμοποιείται κάτω από το κεφάλι του πέους δεν είναι φθηνό, αν και κοστίζει 0.
Επίσης χρησιμοποιείται συχνά μια τεχνική όπου το πέος αποσύρεται λίγο πριν την εκσπερμάτιση και πιέζεται κάτω από τη βάση του κεφαλιού μέχρι να περάσει η ώθηση. Η μέθοδος έναρξης-διακοπής είναι μια άλλη που χρησιμοποιείται, όπου η ώθηση γίνεται μέχρι λίγο πριν έρθει και στη συνέχεια σταματά και ξεκινά. Αυτό επαναλαμβάνεται 3 φορές μέχρι την τέταρτη φορά που ο άνθρωπος τελικά εκσπερματώνει.

Ο αυνανισμός πριν από το σεξ, τουλάχιστον μία ώρα, βοηθά επίσης στην απευαισθητοποίηση του πέους και επιτρέπει στον άντρα να κάνει σεξ για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα

Ορισμένα ζευγάρια έχουν αναζητήσει συμβουλές για να εργαστούν μέσω ζητημάτων που μπορεί να τονίζουν τον άνθρωπο και να τον αναγκάζουν νωρίτερα από όσο χρειάζεται.

Ένα φάρμακο που χρησιμοποιείται ειδικά για τη θεραπεία της πρόωρης εκσπερμάτωσης ονομάζεται Dapoxetine, το οποίο λαμβάνεται 1-3 ώρες πριν από την εμφάνιση της σεξουαλικής πράξης

Αυτό το φάρμακο εμπίπτει στην κατηγορία των SSRIs , οι οποίες χρησιμοποιούνται κυρίως στη θεραπεία διαφόρων καταθλιπτικών διαταραχών. Αυτό δεν είναι ένα ζήτημα που οι άνδρες πρέπει να επιτρέψουν να εμποδίσουν την ευτυχία που τους αρέσει στο υπνοδωμάτιο. Με τη σωστή θεραπεία και τη σοβαρότητα της επίλυσης του προβλήματος, μια μεγάλη πλειοψηφία των ανδρών τελικά μπορεί να ξεπεράσει το θέμα της πρόωρης εκσπερμάτωσης και να συνεχίσει να έχει μια πιο ευχάριστη και εκπληκτική σεξουαλική ζωή, να μπορεί να ευχαριστεί τον σύντροφό τους καθώς και τους ίδιους.

6 σκέψεις σχετικά με το “Η μέθοδος και η επιστήμη πίσω από την πρόωρη εκσπερμάτωση

  1. Είχα αυτό το πρόβλημα με τη γυναίκα μου για 20 χρόνια, αλλά τώρα η κόρη μου είναι 16 ετών και τα προβλήματα με την πρόωρη εκσπερμάτιση έχουν τελειώσει! Είναι ένας υπέροχος χρόνος!

  2. Η πρόωρη εκσπερμάτιση είναι ένα μεγάλο ζήτημα για μένα. Έχω αυτό το θέμα από τα teen χρόνια μου. Έχω δυσκολία να ικανοποιήσω τη φίλη μου γιατί πάντα είμαι τόσο γρήγορος. Μακάρι να μπορώ να διαρκέσω περισσότερο στο κρεβάτι για να μπορώ να ικανοποιήσω τη φίλη μου.

  3. Ευθύμιος Σταμάς

    Ενώ τα αντικαταθλιπτικά είχαν τεράστιο, θετικό αντίκτυπο στη ζωή μου, μια περιοχή της ζωής μου έκανε πιο δύσκολη ήταν με τον οργασμό. Μερικές φορές είχα δυσκολίες οργασμού καθόλου, άλλες φορές, θα μπορούσα μόνο να διαρκέσει δευτερόλεπτα. Αλλά μίλησα με τον γιατρό μου και μετά από περίπου ένα χρόνο αγωνίας μεταπηδήσαμε σε φάρμακα και θα μπορούσα για άλλη μια φορά να απολαύσω το σεξ διατηρώντας την ψυχική μου υγεία.

  4. Είχα κάποια προβλήματα με την ΠΕ στο παρελθόν, αλλά ποτέ δεν το θεωρούσα καμιά ιατρική κατάσταση. Αποδίδω ως επί το πλείστον ότι δεν είμαι σεξουαλικά ενεργός για κάποιο χρονικό διάστημα και ότι μου λείπει η αντοχή.

  5. Είμαι νεόνυμφος παντρεμένος με μια όμορφη γυναίκα. Δεν είμαι ακόμα παλιά, μόλις 37 ετών. Είχα πάντα το πρόβλημα με την πρόωρη εκσπερμάτιση και φοβάμαι ότι θα έχει αρνητικό αντίκτυπο στον νέο γάμο μας. Νομίζω ότι η γυναίκα μου σκέφτηκε ότι αυτό το πρόβλημα μου θα είχε σταματήσει μόλις παντρευτήκαμε, αλλά δυστυχώς αυτό δεν φαίνεται να συμβαίνει. Νομίζω ότι το πρόβλημα αυτό άρχισε ήδη από το 20ο, όταν είχα την πρώτη φίλη μου. Δεν έχω ιστορικό οποιωνδήποτε άλλων ιατρικών συνθηκών και λυπάμαι που δεν μπορώ να δώσω στη νέα μου σύζυγο αυτό που χρειάζεται. Χρειάζομαι πραγματικά βοήθεια.

  6. Από τότε που ασχολούμαι με σεξουαλικές πράξεις ως έφηβος, πάντα έσπευσαν να απελευθερώσω το σμήνος μου. Έχω υποφέρει μέχρι την ενηλικίωση, όπου τώρα είμαι παντρεμένος, όμως, δυσκολεύομαι να απολαύσω τη γυναίκα μου επειδή εγώ εκσπερματώ γρήγορα για να φτάσει στη μέγιστη ευχαρίστηση.

Αφήστε μια απάντηση

Όνομα *
Email *
Ιστότοπος